Buurtvolleybal

Afdrukken

Oefen- en Speeldata 2018

 

Voorrondes

Maandag 22  jan. 2018           aanvang: 19.00 uur.

Woensdag 24 jan. 2018          aanvang: 19.00 uur.

 

Finaleavond

 

Zaterdag 27 jan. 2018            aanvang: 19.30 uur.

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Wedstrijdreglement

 

Inschrijfgeld

Inschrijfgeld is €30,- per team, te voldoen bij aanvang van het toernooi.

 

Teamsamenstelling

Er wordt alleen met mix-teams gespeeld. Teamleden dienen uit dezelfde buurtvereniging te komen. Recreanten zijn toegestaan, tevens mag elk team één NeVoBo speler of speelster hebben. Spelen met een vast team is verplicht; het lenen van spelers is niet toegestaan, eventuele uitzondering na overleg met de organisatie.

Minimale leeftijd voor deelname mix-teams is 16 jaar. Ieder team moet tenminste 2 dames bevatten die ook steeds in het veld moeten staan, zo niet, volgt verder meedoen buiten mededinging, dit ter beoordeling organisatie.

 

Spelregels

Eerstgenoemde team in het wedstrijdschema heeft de opslag, verzorgt de puntentelling en speelt aan de tribunezijde.

Er wordt geteld volgens het rally-pointsysteem.

Niet tijdig aanwezig bij aanvang wedstrijd betekend verlies met 15-0.

Poulewedstrijden duren ongeveer 15 minuten (afhankelijk van het aantal teams). Eindstand wedstrijd is de stand op het moment van afgaan van de zoemer van de centrale klok in de sportzaal.

In de poulewedstrijden mag niet bovenhands worden opgeslagen. Tevens mag er niet te hard worden gesmashed, dit is ter beoordeling van de scheidsrechter.

 

De finalewedstrijden, op zaterdagavond 28 januari 2017, worden gespeeld door de twee hoogst geplaatste teams uit iedere poule. In de finalewedstrijden wordt gespeeld om de 1ste t/m 4de plaats. Om de wedstrijd te winnen moet het team twee sets van 20 punten winnen met een verschil van twee punten. Indien beide teams een set winnen, volgt er een beslissende 3de set tot 15 punten met een verschil van 2 punten.

Eerstgenoemde team speelt de 1ste set aan de tribunezijde en heeft de opslag. Bij de 2de set wordt er van speelveld gewisseld; bij een eventuele 3e set wordt niet opnieuw van speelhelft gewisseld en dan krijgt de verliezer van de 2de set de opslag.

 

Puntentelling

Bij winst van een wedstrijd krijgt de winnaar twee wedstrijdpunten, en de verliezer nul wedstrijdpunten. Bij gelijke stand ieder één punt. Winnaar van een poule is het team met de meeste wedstrijdpunten. Bij een gelijke stand telt het puntensaldo.

 

Overige

Sportschoenen met zwarte zolen zijn in de sportzaal verboden.

 

De organisatie stelt het zeer op prijs als er door de deelnemende spelers geen alcohol gedronken wordt voor en tijdens de wedstrijden.

Tijdens het buurtvolleybal staat het recreatieve karakter voorop, deelnamen is belangrijker dan winnen. Stel dit dan ook voorop. Wanneer een team zich terugtrekt van deelname moet er wel aan het inschrijfgeld voldaan worden.

Deelname is geheel voor eigen risico, aansprakelijkheid van de organisatie is geheel uitgesloten.

Informatie:  Pieter Boelen, tel. 597274 / Erik Nijstad, tel. 06-25076400.

Opgave:      Pieter Boelen, tel. 597274. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker