Categorieën
Nieuwjaarsborrel

Ans Klok Dwingeler van het jaar 2019

Dwingeloo – Ans Klok is de Dwingeler van het jaar 2019. Dit is bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Stichting Dorps Aktiviteiten Dwingeloo in Grand Café de Brink.

Enkele maanden geleden konden de Dwingeler inwoners middels een formulier van de SDA kenbaar maken wie ze als Dwingeler van het jaar 2019 zagen. De jury, dit jaar bestaande uit afvaardigingen van de buurtverenigingen Westeinde, Valderseweg en de Zuidenweg kregen honderd voorstellen binnen. „Het aantal stemmen is niet van belang, het gaat om de motivatie”, was de opdracht. Hieruit werden vijftien genomineerden gekozen, met als uiteindelijke winnaar Ans Klok. „Dit had ik niet gedacht, maar ben er wel erg blij mee”, aldus Ans, die de bekende luizenbol en een bos bloemen verdiende. De 71-jarige Dwingelse was 27 jaar bestuurlijk actief voor Stichting Dwingels Eigen en nam voor veel evenementen van deze historische vereniging het voortouw. Met name de organisatie van de Open Monumenten Dagen en de streektaolaovend lagen in haar handen, maar ook de realisatie van het recent uitgekomen fotoboek ‘Dwingel – Eertieds en Hedendaegs’ kan in haar portfolio worden bijgeschreven.

Genomineerden

Alle belangstellenden werden bij de nieuwjaarsborrel in het gezellige Grand Café de Brink welkom geheten met een glas bubbels. Voorzitter Bram Bloemerts heette iedereen welkom, waarna Erik Nijstad de 15 genomineerden bekend maakte. Dit waren:

Stichting bestuur zwembad de Paasbergen: mede door het realiseren van een belevingspark bij het zwembad heeft Dwingeloo er weer een echte trekpleister bij.

Stichting Old en Nei: organiseert onder andere jaarlijks één of twee avonden aan het einde van het jaar een prachtig feest voor jong en oud.

Klaas Klaassen: die onder meer taxichauffeur bij De Weyert is.

Albert Nijstad: heeft zich vanaf het begin van de voorbereidingen tot na de oplevering van de nieuwe kleedkamers van de voetbal en de rugby voor 100% ingezet en is als penningmeester van de voetbal een belangrijke pion.

Anja de Ridder: heeft 25 jaar de jongste volleyballers van Dwingeloo getraind.

Henk Schipper: heeft geholpen met het bouwen van het nieuwe belevingspad en helpt ieder jaar bij de Wampex.

Niels de Vries: weet het Nederlandse dames voetbalteam tot een hechte groep te smeden.

Geert en Dieneke Bork: lopen praktisch elke zondagmorgen het straatvuil langs het fietspad langs de weg Dwingeloo – Lhee op te ruimen.

Fons en Susan Groenewegen: stellen repetitieruimte voor theatercursussen beschikbaar.

Kees van Barneveld: begeleid met hart en ziel en grote deskundigheid statushouders bij vluchtelingenwerk en geeft computerlessen aan senioren.

Vrijwilligersgroep VV Dwingeloo: staan elke maandagmorgen in weer en wind klaar voor de voetbalvereniging om de sportvelden er verzorgd uit te laten zien.

Annie Klaassen: is al geruime tijd vrijwilliger bij de voedselbank en bij het Toeristen Informatiepunt.

Henry Schipper: stille kracht achter het nieuwjaarsfeest in Dwingeloo.

Bram Bloemerts: iedereen in Dwingeloo weet hem te vinden als er iets georganiseerd moet worden.

Ans Klok: een duizendpoot bij Stichting Dwingels Eigen, waar ze na 27 mee gestopt is in verband met teveel diverse activiteiten. Ook in 2005 kreeg zij deze titel.

Burgemeester Rikus Jager maakte de winnaar bekend. Hij vond het bijzonder om bij de uitreiking aanwezig te zijn en voelde zich trots op de mensen in zijn gemeente. Na afloop van de bekendmaking kon nog gezellig gedanst en gekletst worden op muziek van Geert Jan Brader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.