Categorie├źn
4 mei herdenking

4 mei herdenking 2019

De herdenkingsdienst op zaterdag 4 mei zal om 19.00 uur beginnen in de Nicolaaskerk te Dwingeloo. Tijdens deze dienst zullen leerlingen van de basisscholen eigen geschreven gedichten voordragen en zal Ans Klok namens het Dwingels Eigen een interessant verhaal ten gehoren waarbij de tweede wereldoorlog in relatie tot Dwingeloo naar voren komt. De heer W. Smit zal een overweging uitspreken en de Dwingeler Ladies zullen diverse liederen ten gehore brengen.

Na afloop van de dienst zal een stille tocht vertrekken richting het monument bij het voormalige gemeentehuis. Hier zal Burgemeester Jager namens de gemeente Westerveld een toespraak houden, wordt er een gedicht voorgedragen, zal de “last post” geblazen worden, is er een kranslegging en een gelegenheid voor een ieder om bloemen te leggen. 20.00 uur zal er 2 minuten stilte zijn welke wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

Voorafgaand aan de dienst in de kerk zullen burgemeester Jager, een afvaardiging van het Dwingels eigen, een afvaardiging van het SDA en een aantal kinderen van de basisscholen langs de monumenten gaan op het Holtien en in Spier.

Het monument op de Brink
Het monument op ’t Holtien
Het monument in Spier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.