Categorieën
4 mei herdenking

4 mei herdenking 2020

Herdenken vanuit Huis

Ook in Dwingeloo zal op 4 mei geen herdenkingsdienst plaats gaan vinden als gevolg van de maatregelen omtrent het Coronavirus. Een klein comité van Stichting Dorpsactiviteiten Dwingeloo zal in samenwerking met Dwingels Eigen op alternatieve wijze en zonder publiek of bijeenkomst een bloemlegging bij zowel het monument op het Holtien als het monument in het bos bij Spier verzorgen. Bij het monument op de Brink waar normaliter gedichten voorgedragen worden, de last post ten gehore wordt gebracht en er diverse toespraken zijn, zal hier dit jaar rond de klok van 20:00 uur geen bijeenkomst zijn. De gemeente zal op creatieve wijze eveneens zonder publiek of bijeenkomst iets bij/voor dit monument gaan betekenen. Men wordt gevraagd om thuis te herdenken en 2 minuten stilte te houden. Gezien gedichten normaliter centraal staan bij de herdenkingsdiensten van afgelopen jaren heeft het SDA voor dit jaar Annemarije Kok gevraagd een gedicht te schrijven met als titel “vrijheid”. Annemarije heeft downsyndroom en woont in de Witte Valken in Beilen, een woonvorm voor verstandelijk beperkten.  In verband met het Coronavirus woont Annemarije tijdelijk weer bij haar ouders in Dwingeloo.

Annemarije Kok met het door haar geschreven gedicht
“Vrijheid” door Annemarije Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.