Categorieën
4 mei herdenking

4 mei herdenking 2021

Dwingeloo herdenkt de oorlog vanuit huis

Dwingeloo – Ook in Dwingeloo vindt voor het tweede jaar op rij geen herdenkingsdienst plaats als gevolg van de maatregelen omtrent het coronavirus. Een klein comité van Stichting Dorpsactiviteiten Dwingeloo verzorgt in samenwerking met Dwingels Eigen op alternatieve wijze en zonder publiek of bijeenkomst een bloemlegging bij zowel het monument op het Holtien als het monument in het bos bij Spier.

Bij het monument op de Brink vindt overdag een kranslegging plaats door een afvaardiging van de genoemde stichtingen en burgemeester Rikus Jager. Verder kan iedereen op een zelf gekozen moment bloemen leggen bij één van de monumenten. In de avond van 4 mei luiden tussen 19.45 en 19.58 uur de klokken van de kerk, gevolgd door de Last Post die op diverse plekken in het dorp wordt gespeeld.

Gedicht geschreven

Aangezien gedichten normaliter centraal staan bij de herdenkingsdiensten van afgelopen jaren, heeft het SDA voor dit jaar de bewoners van Saamen Thuis uit Dwingeloo gevraagd een gedicht te schrijven met als thema dit jaar ‘vrijheid’. De bewoners van Saamen Thuis maken naast dit versje ook voor alle drie herdenkingsmonumenten in Dwingeloo een happy stone. Deze zogenoemde beschilderde keien worden door de bewoners op 4 mei bij de monumenten gelegd.

Het gedicht wat door de bewoners van Saamen Thuis beschreven is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.